Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

A Bitcoin tényleg az alvilág pénze?

Sok a kriptopénzekkel kapcsolatos hír, ami bűnügyekhez kapcsolódik. De valójában ez a jellemző?

2018. február 12. - Kriptoszövekény

Sokszor hangzik el az a vád, hogy a különböző kriptodevizákat az anonimitása miatt nagyon szeretik különféle sötét ügyletekre használni. Ha a mostani híreket nézzük, akkor is elég gyakran jönnek a sajtóból hírek, amikben különböző kétes ügyletekről esik szó (csak a hétvégi hírekből szemezgetve):

  • A Darkneten a különböző piactereken főleg bitcoinban bonyolódnak a tranzakciók
  • Különböző alvilági csoportok is beszálltak az "ICO bizniszbe"
  • Orosz atomfizikusok a kutatásra használt gépeken Bitcoint akartak bányászni
  • Letartóztattak egy orosz bitcoin milliomost (több, mint 100.000 BTC-je volt), aki egy Infraud nevű darknet siteot üzemeltetett

89469637-b0c4-447c-b912-1740cbbd7e51-large16x9_crimescenetapenewnew.jpg

Nemrég jelent meg egy tanulmány, ami szerint valóban volt egy időszak, amikor a BTC-t sokan használták illegális tranzakciókhoz is, de mivel az átutalási idő és a költség megnövekedett ez többé nem volt igazán jó eszköz erre. Nehéz konkrétumokkal alátámasztani ezeket a kutatásokat, de állítólag most a Monero a kedvelt deviza. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy kriptodevizák átvették volna a jó öreg bankók szerepét, továbbra is kápé a legkevésbé lenyomozható.

Mivel az egész ökoszisztéma még teljesen szabályozatlan és ellenőrizetlen, nyilvánvaló, hogy a vadhajtások is megjelennek, de korántsem igaz, hogy a kriptodevizák egyértelműen ördögtől valók lennének és nem növekszik ezzel a bűnügyek száma, csak kiemelt figyelmet kapnak a téma miatt az ilyen hírek.

2018 a szabályozási kérdések éve lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr1113658202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása