Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

5 ok, amiért szeretem a Bitcoint

2018. február 19. - Kriptoszövekény

1. Egy szép álomra épült! Arra, hogy az emberek képesek akár központi hatalom nélkül is remek rendszereket (akár pénzügyi rendszereket is) építeni és nem kell mindenáron   drasztikus összegeket fizetni minden pénzügyi tranzakcióért.

 

2. Egy olyan technológiát tett elterjedté, ami egyértelműen túlmutat saját magán. Bármi is legyen a Bitcoin sorsa, a blokklánc technológiát használhatóvá tette és olyan lehetőségeknek is utat nyitott, amik meghaladják a sima fizetési tranzakciókat.

bitcoin.png

3. A technológia mellett a mögöttes filozófiát is szeretem. Tetszik, hogy ők eszközt akarnak adni a szabadsághoz és a függetlenséghez és a filozófia, ami mögötte van nem a féktelen profitéhségre alapul.

 

4. A technológiai korlátok ellenére a közösség folyamatosan igyekszik tartani a lépést és reagálni a közben felmerülő nehézségekre. A Bitcoin, amikor indult, az akkori kihívásokra megfelelőnek vélt válaszokat adott. Ezért zseniális volt. Ma már az igények és a volumen ezt túlhaladottá tették, de a közösség igyekszik ezen javítani.

 

5. Sajtót adott egy új technológiának. Az (amit amúgy nem szeretek, hogy ez elviszi a fókuszt a lényegről), hogy elképesztő pénzeket lehetett keresni azzal, ha Bitcoinba tettük a pénzüket és ez néhány hónap múlva többszörösét érte, mindenképpen ráirányította a technológiára a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr1113682604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása