Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

A "bitcoin láz" a blokklánc legnagyobb ellensége!

2018. február 10. - Kriptoszövekény

RÖVID TÁVON!

Azt gondolom, hogy az elmúlt években és főleg a tavalyi évben óriási vagyonok keletkeztek a "bitcoin lázból" és nemrég sok befektető vagyona úszott el. Azt, hogy mit hoz a jövő rövid, közép és hosszú távon azt mindenki szeretné tudni, de senki nem tudja. Az viszont szinte biztos, hogy a volatilitás miatt további vagyonok tudnak keletkezni és további vagyonok tudnak gyorsan el is úszni.

volatility.jpg

Az esetleges (és amúgy valószínűleg még megtörténő) bukások miatt, sokan nem fogják szeretni a kriptovalutákat, hisztizni fognak az elúszott vagyonaik miatt, pereskedni kezdenek, szidni fogják a különböző állami hatóságokat, hogy miért nem szabályozták ezt a piacot és miért nem védték meg őket. Láttunk már ilyenekre példát. Erre valószínűleg az államok (már vannak erre vonatkozó kezdeményezések, sőt ugye szabályok/tiltások is) elsőre talán túlzottan szigorú szabályokat fognak hozni. Ez elkezdődött….

Szóval a hype, a visszaesés és az egész volatilitás nem fog jót tenni a “kritpoökoszisztémának” (gyönyörű szó:)), de ha a blokklánc technológia tényleg jó (és ebben hiszünk!), akkor ismét utat tör majd magának és az állami szervek lazíthatnak, elindulhat egy szerves és fenntarthatóbb fejlődés!

Lerágott csont már a mostani korszakot a kilencvenes évek végének dotkom lázához hasonlítani, viszont, ha megnézzük, hogy a ma működő legnagyobb Internetes cégek mikor alakultak, akkor azt látjuk, hogy a Top 10-ből 9-et ebben a felfokozott időszkakban alapítottak (a Facebook az egyetlen kivétel), és a Top 20-ból, pedig csak 7 alakult 2000 után. Ha így nézzük a mostani talán túlzott érdeklődés és "én is meg tudom csinálni" attitűd segít egy csomó jó ötlet elindulásában!

Tehát a “bitcoin láz” a blokklánc legnagyobb segítője!

HOSSZÚ TÁVON!

Vagyis: sajnos sokan sok pénzt fognak még veszíteni, de néhányan jó ötleteket fognak megvalósítani, ami segít abban, hogy valódi igényekre, valódi megoldások szülessenek hatékonyan. A kapitalizmus szépsége....

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr2113653258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása