Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Venezuela a kripto világ úttörője

Venezuela nagyon híres arról, hogy a rájuk szakadt olajvagyonból egy remek országot, egy virágzó gazdaságot, egy stabil demokráciát és egy innovatív államot építettek fel!

2018. február 22. - Kriptoszövekény

Venezuela nagyon híres arról, hogy a rájuk szakadt olajvagyonból egy remek országot, egy virágzó gazdaságot, egy stabil demokráciát és egy innovatív államot építettek fel! Az innováció remek újabb állomása ebben a remek országban, hogy megalkották a Petro nevű kriptovalutát. Szerencsére a Venezuleai Bolivar egy nagyon stabil deviza, így semmi szükség nincs arra, hogy új devizát hozzanak létre, ez kizárólag az innováció terméke. Igyekeztek egy olyan devizát alkotni, amivel tovább tudják dinamizálni, az amúgy is robogó és stabil pénzügyi alapokon nyugvó gazdaságot.

Természetesen a fenti megállapításoknak annyi köze van az igazsághoz, mint az egyszeri diktátornak az önkritikához. Venezuela a romokban heverő gazdaságát és pénzügyi rendszerét igyekszik stabilizálni azzal, hogy kibocsátott egy olyan kriptodevizát, aminek a fedezete az ország olajvagyona. A Petro értékét az olajhoz kötötték, vagyis 1 Petro értéke egy hordó olaj értékének felel meg. Az első napok sikeresek voltak, 1 nap alatt 735 millió dollár értékben adtak el a kriptovalutából.

 petro_logo.jpg

Azt gondolom, hogy eltekintve attól, hogy egy a kudarcaival szembenézni képtelen vezetés kétségbeesett próbálkozásáról van szó, hogy pénzt szerezzen ahhoz, hogy felszín felett maradjon, az egész egy érdekes kísérlet lehet. Hiszen egy olyan országban történik mindez, ahol hiperinfláció van, az ország hagyományos valutája elveszítette a lakosság bizalmát és még az állam is beáll a blokklánc mögé (az adófizetést is elfogadják Petro-ban), így a kényszer ott akár fel is gyorsíthatja a kriptodeviza elterjedését.

A Petro amúgy az Ethereum blokkláncán működik és egyéb problémákat is okozhat, mert az Egyesült Államok hatóságai szerint az ICO-ban való részvétel kimerítheti a Venezuela elleni szankciók megsértését!

Lássuk mi fog történni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr9213689206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

backbencher 2018.02.25. 14:37:02

@Kriptoszövekény:

1. Petro tortenelmi jelentosege
A Petro annyiban valoban tortenelmi jelentosegu, hogy az az ELSO kripto elszam. egyseg, amelyet egy ORSZAG bocsat ki.

2. Jelenlegi allapot
2.1 A Petro jelenleg MEG CSAK a KIBOCSATAS ELOTTI ELOZETES JEGYZESI (un. Pre Sale) FAZISBAN VAN, legkorabban vmikor 2018 aprilis-majus korul kerulhet sor:
(a) Petrohoz kotott tenyleges Token kibocsatasra; ES
(b) egy venezuelai kripto egyseg tozsde letrehozasara es beuzemelesere; ES
(c) a Petro Tokeneknek a 3.1 (b) szerinti kripto egyseg tozsdere valo bevezetesere.

Ez vilagosan kiderul a Petro hivatalos honlapjan kozzetett alabbi dokumentumokbol.

Linkek:
(i) Petro e-wallet tajekoztato
www.elpetro.gob.ve/docs/MANUAL%20COMPRADOR%20VERSION%20BETA.pdf
(ii) tozsde engedelykerelemre vonatkozo venzuelai jogszabaly kivonat
www.elpetro.gob.ve/docs/MANUAL%20CASA%20INTERCAMBIO.pdf
(iii) penzmosas elleni vedelemrol tajekoztato
www.elpetro.gob.ve/docs/LINEAMIENTOS%20SUPCAVEN%20MANUAL%20DE%20CUMPLIMIENTO%20ANTI%20LAVADO.pdf
(iv) White Paper (alt. bef. tajekoztato)
www.elpetro.gob.ve/Whitepaper_Petro_en.pdf

2.2 Petro teljes keretosszeg, kibocsatasi fazisok
2.2.1.Keretosszeg
A Petro teljes kibocsathato keretosszege 100mio egyseg, amely 2 egymastol jol elkulonulo fazisban kerul kibocsatasra.
2.2.2 Elso fazis
Egy un. Pre-Sale kereteben 2018.02.20-tol kezdodoen keletkeztetnek max. 17.6mio Token egyseget, amit a 2.2.3. szerinti masodik fazis szerinti masodik kibocsatasig lehet Petrora atvaltani.
2.2.3 Masodik fazis
Vmikor az elkovetkezo 1 even belul (elvileg 2019.02.28-ig) mar ICO kereteben elvileg max. 82,4mio egyseg Tokent bocsatanak ki, amit mar Petrora lehet atvaltani.

3. Petrohoz kapcsolodo kockazatok
DE sajnos tobb targyi tevedes is van a fenti cikkben, ami igy felrevezeto.
Ezek az alabbiak:

3.1 A Petronak NINCS OLAJVAGYON FEDEZETE.

3.2 KIBOCSATAS BIZONYTALANSAGA
A 2. fazis szerinti 82.4mio egyseg kibocsatasa bizonytalan idosavba van eltolva a White Paper kibocsatasatol szamitott 1 even belul vmikor.

3.3 EROSEN KORLATOZOTT FORGALMAZHATOSAG
CSAK VENEZUELAI Kripto egyseg TOZSDEN, ami meg csak most alakul meg, es a tulajdonosi hattere is kerdeses

3.4 BLOCKCHAIN PROBLEMAK
3.4.1 KIE A PETRO BLOCKCHAIN:
A White Paper-ben is csak utalas van arra, hogy az Ethereumtol veszik at. DE NINCS GARANCIA SEM A WHITE PAPRBEN SEM MASHOL, hogy a Blockchain-t magat hogyan UZEMELTETIK TENYLEGESEN.
Ket eset lehetseges:
(a) megveszik a Blockchain licencet egy korlatozott (max. 100mio) egysegre az Ethereum-ot kibocsato cegtol mint pl. egy Microsoft software-t es azt rendszeresen upgrade-elik, kijavitjak a biztonsagi reseket, megujitjak a licencet; VAGY
(b) CSAK MEGBIZZAK az Ethereum-ot kibocsato ceget azzal, hogy keletkeztessen nekik max. 100mio egyseget, es azt elkulonitve tarolja addig, amig az lejegyzesre nem kerul a most alakulo venezuelai kripto egyseg tozsden.

3.4.2 PETRO VEDELME KERDESEI
(a) A Petro Blockchain mint software algoritmus vedelme (upgrade, biztonsagi frissitesek);
(b) A Petro BANYASZHATOSAG ELLENI VEDELME;
(c) A Petro Ethereum-tol a forgalmazasi tozsdere valo eljuttatasanak VEDELME;
(d) A Petro-t forgalmazo jegyzett tozsden a PETRO TOZSDEI TRANZAKCIOK VEDELME;
(e) A Petro tarolasara szolgalo E-WALLET VEDELME;
(f) A PETRO TOZSDEN KIVULI FIZETESRE HASZNALASA SORAN TRANZAKCIOS VEDELEM.

Ezek kozul a (b), (c), (f) elleni vedelem KULCSFONTOSSAGU, mert EZEKTOL FUGG AZ, hogy a PETRO MENNYIRE LESZ VALOJABAN ELETKEPES.
süti beállítások módosítása