Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Ha lenne 10.000 Ft-om beszállnék az Internetbe... illetve a Bitcoinba

2018. február 09. - Kriptoszövekény

Kiráz a hideg attól a kijelentéstől, hogy "Bitcoinba fektettem a pénzem", illetve még elborzasztóbb, hogy erre már MLM hálózatok is alakulnak. Egy blogbejegyzésben utaltam arra, hogy a kriptovaluta vételt önmagában nem tartom befektetésnek. Ha veszek mondjuk 10.000 dollárt a sarki valutaváltónál és azt elteszem otthon a befőttes üvegek közé, azt a legjobb esetben is megtakarításnak tartom, de nem befektetésnek. Ha veszek bármilyen kriptovalutát és azt egy valletben tartom az szerintem pont ugyanez.

Azt hiszem valahol ott tartunk most, ahol Vágási Feri tartott a kilencvenes évek második felében, amikor Vágási Feri a Szomszédokban Windows 95-öt akart venni, karácsonyig annyi pénzt akart gyűjteni, hogy "beszálljon az Internetbe". Már nem az egyértelmű elutasítás és a szörnyülködés a reakció, ha szóba kerülnek a kripto valuták (az emberek többsége ezeket egyértelműen a Bitcoinnal azonosítja), de nem is nagyon értik az emberek, hogy miről van szó. Hallottam már Vágási Ferihez hasonló kijelentéseket. Vagyis teljesen laikusok az óriási áremelkedést hallva Bitcoint akarnak venni (vagy különösebb háttér tudás nélkül az óriási esés után jó időben "beszállni"), ami nagyon veszélyes, hiszen nem értik a blokklánc valódi hasznát!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr3213637504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása