Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Biztonságosabb ICO-k jöhetnek

Tisztulhat a kép a token piacon

2018. február 14. - Kriptoszövekény
Az ICO az a folyamat, amikor úgynevezet "tokeneket" bocsátanak ki jellemzően startupok a fejlesztéseik finanszírozására. Gyakorlatilag az ICO a crowdfunding egy új, a blokkláncra épített módja. Ezek hasonlítanak a részvényekhez, bár a jogilag még nem minden szempontból megnyugtatóan körülbástyázott a dolog. 
ico.jpg
Ahogy az várható volt a nagy ICO botrányok és lehúzások után, maga a közösség is elkezdte rendberakni a folyamatot és Vitalik Buterin állt bele a kérdésbe (nem véletlen, hiszen az ICO-k többsége Ethereum alapon történik) és publikálta nemrég az un. DA ICO modellt. Ebben az “okos szerződésben” nem történhet meg (legalábbis elméletben) az, hogy a tokenek eladása után a fejlesztők lelépnek a teljes összeggel, mert a token tulajdonosok többségi szavazásával döntenek arról, hogy egy adott következő szakaszra felszabadítják-e a pénzt, vagy elzárják a pénzcsapokat.
Ez még csak elmélet, de talán hozzá tud járulni a kép tisztulásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr4113667628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása