Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Bitcoin ára: van még lejjebb?

2018. február 07. - Kriptoszövekény

Sokan mondják, hogy egy akkora esés után a Bitcoin már elérte az árfolyama alját és innen csak felfelé vezet az út. Ez természetesen elképzelhető, én azonban figyelembe venném, hogy:

1. A Bitcoin árfolyama (mivel sokan - tévesen - egy befektetésnekk tekintik a kriptovalutákat) erősen kötődik a tőkepiaci folyamatokhoz. Itt ugye megingást tapasztalunk és ha jön a várt FED kamatemelés (illetve sokak szerint még most is túlértékeltek a részvények), további esés elképzelhető és a pánik magával ránthatja a kriptopénzeket is

2. A Bitcoin részaránya a teljes kripotovaluta kapitalizáción belül folyamatosan csökken. Az Ethereum és már több ezer altcoin aránya pedig folyamatosan növekszik. Még ha növekszik is a teljes kapitalizáció (ami a pénzbőség végével már nem feltétlenül lesz ilyen dinamikus), akkor sem biztos, hogy Bitcoint fognak venni a kedves befektetők.

3. Még a legelvakultabb hívők is sokszor elismerik, hogy az, ami tavaly év végén történt az egész kriptopiaccal az egy piaci lufi volt. A piaci lufiknak van egy viszonylag jól leírható dinamikája (sokan hasonlítják a mostanit is a dotcom lázhoz). Még akkor is, ha egy adott termék hasznos hosszú távon a csúcs elérése után van egy magától értetődő pánik, ami nagyon leviszi az árfolyamokat. Szerintem itt is ez várható.

 

bubblegraph.png

Erősen valószínű, hogy most kezdődött a Capitulation és simán elképzelhető, hogy még tovább feleződik az árfolyam, azért, hogy végül majd a teljes kriptovaluta ökoszisztéma a helyére kerüljön, és ne a féktelen spekuláció terepe, hanem valódi értékteremtő folyamatok alapja legyen ez a technológia.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr613640704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padisah 2018.02.09. 10:29:32

ilyen volatilitás mellett pont arra nem jó, amire használni kellene: fizetőeszköznek

ha most lenne egy webáruházam, amiben megengedem hogy bitcoinnal fizessen valaki, akkor mindig nálam a kockázat, hogy amíg a pénz bitcoinban van, jön egy mostanihoz hasonló beszakadás és a termékemért csak fele árat kapok meg

a spekulációnak elméletileg simítania kellene ezeket a lufi kilengéseket, de mégis inkább úgy tűnik erősíti, lehet hogy short squeeze miatt, vagy a médiahájp miatt túl sokan szállnak be gondolkodás nélkül a long oldalon
süti beállítások módosítása