Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Szabályozás: átok vagy áldás

2018. február 07. - Kriptoszövekény

Az idei évben, ha kripto világgal kapcsolatos hírportálokat, hírleveleket olvassuk, szinte mindenhol belefutunk abba, hogy a különböző kormányok miként próbálják szabályozni ezeket a piacokat, a legtöbb elemző szerint a 2017-es lufi fújás éve után, 2018 a szabályozás éve lesz. Az egyéretelmű ijedtségen túl vagyunk és egyre több kormányzat látja benne a lehetőséget és egyre kevésbé szeretnék kérdés nélkül betiltani. A davosi Világgazdasági Fórumon téma volt, a G20 következő űlésén Argentinában márciusban szintén terítéken lesz. Egyenlőre még nem tudják ezt jól és globálisan megfogni, de keresik az utat.

Ettől függetlenül számos fanyalgó kommentár is van, akik a szabályozás miatt az egész ökoszisztémát már temetik és azt gondolják, hogy vége annak a szabadságnak, amit eddig ez a világ élvezett, és aminek a vízióján az egész rendszer nyugodott. Nekik bizonyára igazuk is van!

regulation.jpg

Mégis most kezdődhet el a blokklánc alapú technológiák igazi terjedése. Mivel az emberek nagy tömegeinek félelmére továbbra is az állami szabályozás a helyes válasz, így feltehetően ez a nagy tömegű elterjedés szempontjából inkább áldás, az ebben a világban csak a teljes szabadságot látó kripto anarchisták szerint viszont ez egy átok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr5713644128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása