Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Azért még nem rúgtak ki IT vezetőt, mert IBM-et vett

2018. április 20. - Kriptoszövekény

 

A számítástechnika hőskorában (80-as évek, 90-es évek eleje), amikor még kiemelkedően fontos kérdés volt, hogy milyen számítógépeket használnak a cégek, tartotta magát ez a mondás informatikus körökben. Akkor még tényleg számítástechnikán volt a hangsúly és a megbízható adatfeldolgozáson, kevésbé az információ áramláson. Azóta az IBM is jelentősen átalakult és már egyáltalán nem fókuszál a hardverekre, egy tudásalapú informatikai szolgáltató lett, aki különböző megoldásokat vezet be ügyfeleinél.

2000px-ibm_logo_svg.png 

A kriptovalutákkal kapcsolatos portálokon egyre többször lehet olyan híreket olvasni, amik arról szólnak, hogy különböző nagy multinacionális “hagyományos” szolgáltatók kísérleteznek a blockchainnel. Nemrég például a svájci UBS bank végzett országok közötti tranzakciót okos szerződés alapon, illetve a Marsh nevű amerikai központú biztosítási alkusz (a világ egyik legnagyobbja ezen a területen) is blockchain alapú projektet indított. Egyáltalán nem célom az IBM blockchain technológiájának a propagálása, de úgy tűnik, hogy ezzel a blockchain már a legnagyobbak számára is elérhető és bevett technológia lett. 

 

Ha az IBM benne van, az nem tűnik olyan “veszélyes” dolognak, a felső vezetés számára eladható, hogy innovatívak vagyunk, de ugyanakkor figyelünk, hogy megbízható partnerrel csináljuk. Ez egy logikus stratégia egy IT vezető részéről még ha feltehetően kegyetlenül drága is. Úgy tűnik a címbeli mondás tartja még magát, a blockchain érában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr4113851652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása